Gaspard őszi búza vetőmag

A Gaspard Magyarország teljes területén sikerrel termelhető, intenzív, bőtermő és megfelelő technológia alkalmazásával malmi I. minőséget nyújtó középkésői érésű fajta.
Éréscsoportja legbővebben termő fajtája, 30 % fölötti sikér tartalommal és B-1 sütőipari értékkel. Az elmúlt öt évből háromszor volt első éréscsoportjában.
A fajta középmagas (90-95 cm), állóképessége (a 9-es skálán 8,00) a legjobbak között van, az éréscsoportja elején, a Buzogány után 1-3 nappal érik. Lisztharmatra kevésbé érzékeny, szárrozsdára rezisztens, levélrozsdára toleráns. A gombaölőszerrel nem kezelt OMMI kísérletekben, éréscsoportjában a legjobb termőképességű:volt, um.:
A Gaspard termése az OMMI államilag elismert fajták kísérleteiben

2002. 6,40 t/ha
2003.     4,37 t/ha
2004. 7,62 t/ha
2005. 7,38 t/ha
2006. 6,75 t/ha

                 
Javasoljuk, hogy a más intenzív fajtákhoz hasonló tápanyag ellátásba részesítsék a Gaspardot is. A termőképessége kihasználása, illetve a megfelelő minőség elérés érdekében 50-70 kg/ha P2O5 és 110-150 kg/ha N hatóanyagot javaslunk a termőhely és az évjárat függvényében, illetve a talajerő gazdálkodási szaktanácsadás figyelembevételével.
Vetésidő optimuma október 5-15, de kiváló télállósága okán a késői vetések is megbízhatóan áttelelnek. Minden esetben csávázott, fémzárolt vetőmagot vessünk!
Optimális föltételek között 5,5 millió csíra/ha vetőmag mennyiséggel számoljunk. Rossz magágy, késői vetés esetén ezt 5-10 %-kal növeljük.
A N műtrágyát három részletben javasoljuk kijuttatni. Ősszel az összes mennyiség 20-30 %-át, télvégén 50-60 %-át, kalászhánykor 20-30 %-át. Lombtrágyázást a helyi tapasztalatok figyelembevételével az évjárattól függően javasolunk.
Az őszi búza termesztéstechnológia nélkülözhetetlen elemének tartjuk a virágzáskor végzett fuzárium elleni védekezést.
Ismert gyomirtószer érzékenysége nincs.
A fajta nem hajlamos a pergésre, esésszáma csapadékos évjáratban is eléri a kívántat.

Megrendelő űrlap

A megrendelés NÉBIH által fémzárolt, csávázott, érvényes minősítő bizonyítvánnyal ellátott vetőmagra vonatkozik.
Az ár nem tartalmazza az ÁFÁ-t

Irányítószám

Város

Utca, házszám

Irányítószám

Város

Utca, házszám